Publiek Figuur #1: Tramaine de Senna

Tentoonstelling

Publiek Figuur is een nieuwe reeks tijdelijke kunstopdrachten voor de publieke ruimte in het Antwerpse Stadspark.
vrijdag 03 juli 2020 tot zondag 18 april 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers

Sinds de inhuldiging in 1869 sieren standbeelden en monumenten ter eer en glorie van historische figuren als schilders en dichters, monarchen en militairen het park. Vandaag biedt een in onbruik geraakte klassieke stenen sokkel de kans om nieuwe figuren aan deze verzameling toe te voegen en zo na te denken over de hedendaagse betekenis van publieke representatie. Wie zetten we op een sokkel? Wie beelden we uit? Wie verdient een standbeeld?

Voor de eerste editie van Publiek Figuur maakt kunstenaar Tramaine de Senna (1981, Californië, woont en werkt in Antwerpen) een nieuw werk. De Senna maakt sculpturen waarin ze de mogelijke transformaties en meerduidige manifestaties van lichaam, identiteit en vorm onderzoekt.

• Te zien van 3 juli 2020 t/m 18 april 2021
  • Locatie: Stadspark (nabij de speeltuin), Rubenslei, 2018 Antwerpen

Publiek Figuur is geïnitieerden samengesteld door Samuel Saelemakers, Curator Collectie Kunst in de Stad