• Wat is er te zien?

    Het concept van onze beeldentuin kent weinig gelijken. Een halve eeuw werd er geïnvesteerd in de opbouw van een indrukwekkende collectie kunstwerken.
Plan je bezoek
Een goed geïnformeerd mens geniet voor twee.
In een oogopslag weet je wat er wanneer te beleven valt in het Middelheimmuseum.
Ontdek 58 topstukken uit de museumcollectie met een app op je smartphone of tablet.
Nu te zien

Introfilm Experience Traps

Experience Traps
Zestien hedendaagse kunstenaars laten zich inspireren door de barokke landschapsarchitectuur en presenteren nieuw en bestaand werk in het museum en op enkele locaties in de stad.
In de kijker
Film
Augustus = filmmaand
dinsdag 21 augustus 2018 - 21:00
Individuele bezoekers
Augustus = filmmaand in het museum. Vier valavonden op rij geniet je van zwoele cinema in open lucht. Met groot scherm, stoelen en een bar. Ontdek hier het programma.
Aanwinst, 2018
Het werk 'Diamond Shaped Room with Yellow Light' wordt aan het publiek voorgesteld als sleutelwerk in de tentoonstelling 'Experience Traps', die opent op 1 juni als onderdeel van het culturele stadsfestival 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert'.
Rondleiding
Speciale geleide rondleiding voor sportievelingen
zondag 02 september 2018 - 10:00
Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
Ontdek al lopend via een 3,2 km lange route de kunstwerken en de prachtige omgeving van het Middelheimmuseum, onder begeleiding van een museumgids.
Evenement
donderdag 16 augustus 2018 - 21:00
Individuele bezoekers
Elke vrijdag in juni, juli en augustus en soms ook op andere dagen programmeert de Belgische kunstenaar Dennis Tyfus een optreden of performance in De Nor, een kunstwerk dat deel uitmaakt van de tentoonstelling Experience Traps. Ontdek hier het programma.
In the picture
In het kader van Antwerpen Barok 2018 en de tentoonstelling Experience Traps nodigden het Middelheimmuseum en de Groendienst van de stad Antwerpen het Spaanse kunstenaarscollectief Recetas Urbanas uit. Zij realiseerden samen met buurtbewoners en andere geïnteresseerden een groensculptuur op het De Coninckplein in Antwerpen.
Wandeling
donderdag 16 augustus 2018 van 18:00
Individuele bezoekers
Een ontdekkingstocht door de vaste collectie en de tentoonstellingen.
Ontdek onze topstukken
Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze topstukken zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, die een bepaalde stroming of evolutie binnen de beeldhouwkunst illustreren. Ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief