• Wat is er te zien?

    Het concept van onze beeldentuin kent weinig gelijken. Een halve eeuw werd er geïnvesteerd in de opbouw van een indrukwekkende collectie kunstwerken.
Plan je bezoek
Een goed geïnformeerd mens geniet voor twee.
In een oogopslag weet je wat er wanneer te beleven valt in het Middelheimmuseum.
Ontdek 58 topstukken uit de museumcollectie met een app op je smartphone of tablet.
Nu te zien
Experience Traps
Zestien hedendaagse kunstenaars laten zich inspireren door de barokke landschapsarchitectuur en presenteren nieuw en bestaand werk in het museum en op enkele locaties in de stad.
In de kijker
Aanwinst, 2018
Het werk 'Diamond Shaped Room with Yellow Light' wordt aan het publiek voorgesteld als sleutelwerk in de tentoonstelling 'Experience Traps', die opent op 1 juni als onderdeel van het culturele stadsfestival 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert'.
Evenement
vrijdag 22 juni 2018 - 21:00
Individuele bezoekers
Elke vrijdag in juni, juli en augustus en soms ook op andere dagen programmeert de Belgische kunstenaar Dennis Tyfus een optreden of performance in De Nor, een kunstwerk dat deel uitmaakt van de tentoonstelling Experience Traps. Ontdek hier het programma.
Oproep
Bouw mee aan een groensculptuur op het De Coninckplein met kunstenaarscollectief Recetas Urbanas.
Post-it, 2018
zaterdag 24 maart 2018 tot zaterdag 27 oktober 2018 van 00:00 tot 00:00
Individuele bezoekers
Een onzichtbaar zelfportret. Zo omschrijft de Belgische kunstenaar Leo Copers zijn werk voor de Sokkel in het Antwerpse stadspark.
Infosessie
Een kijk achter de schermen
zaterdag 30 juni 2018 van 11:30 tot 12:30
Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren Uitverkocht
In een wild hoekje van het museum staan verschillende bijenkasten. Onze imker vertelt je alles over het leven van de honingbijen. Met een speciaal bijenpak kijk je zelfs in de kast.
Rondleiding
zondag 15 juli 2018 van 14:00
Individuele bezoekers
Voor mensen met beginnende en lichte dementie en hun mantelzorgers.
Ontdek onze topstukken
Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze topstukken zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, die een bepaalde stroming of evolutie binnen de beeldhouwkunst illustreren. Ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief