• Welkom in het Middelheimmuseum

    Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan.
Nu te zien
The Future Should Always Be Better
Lichtsculptuur
The Future Should Always Be Better
woensdag 01 december 2021 tot woensdag 30 maart 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Deze opvallende lichtsculptuur van Sharon Lockhart prijkt op de gevel van het Middelheimkasteel: ‘The Future Should Always Be Better’.
Te zien in de stad
Publiek Figuur Goshka Macuga
Tijdelijke expo
vrijdag 14 mei 2021 tot zondag 01 mei 2022 van 00:00 tot 00:00
Individuele bezoekers
Voor de tweede editie van Publiek Figuur maakt kunstenaar Goshka Macuga een sculptuur waarin zij de traditie van de “held” op een sokkel –op éénzame hoogte verheven boven alle anderen– afwijst.
Kunstwerk in het Centraal Station
Performance
zondag 20 februari 2022 - 18:00
Individuele bezoekers
Resonance is een tijdelijke sculptuur en performancereeks door kunstenaar Germaine Kruip, die in het Centraal Station van Antwerpen de impact van het verleden weer voelbaar maakt.
Plan je bezoek
Praktisch
Een goed geïnformeerd mens geniet voor twee. Raadpleeg hier de algemene bezoekersinformatie.
Online
Nu de coronacrisis het sociaal leven grotendeels lam legt, geraken veel mensen niet meer waar ze graag vertoeven, zoals in het Middelheimmuseum. Daarom brengen we het kunstpark naar 'uw kot'.
Collectiepaviljoen
In het paviljoen (her)ontdek je verborgen stukken uit de verzameling van het Middelheimmuseum. Iets meer dan 80% van de kunstwerken in de Middelheimcollectie is opgeborgen in depots, afgesloten voor de bezoekers. Omdat het museum maximale toegang wil bieden tot de collecties in al hun diversiteit, heeft het nu zo’n afgesloten bewaarplaats omgevormd tot een open depot.
Ontdek onze highlights
Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze highlights zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, die een bepaalde stroming of evolutie binnen de beeldhouwkunst illustreren. Ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang.
Van 29 mei tot 3 oktober 2021 vond de tentoonstelling Congoville plaats. Deze groepstentoonstelling werd samengesteld door gastcurator Sandrine Colard (BE/DRC). Deze expo en andere toekomstige projecten passen binnen een bredere ontwikkeling van het museum naar meer meerstemmigheid en inclusie.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief