• Wat is er te zien?

    Het concept van onze beeldentuin kent weinig gelijken. Een halve eeuw werd er geïnvesteerd in de opbouw van een indrukwekkende collectie kunstwerken.
Plan je bezoek
Een goed geïnformeerd mens geniet voor twee.
In een oogopslag weet je wat er wanneer te beleven valt in het Middelheimmuseum.
Ontdek 58 topstukken uit de museumcollectie met een app op je smartphone of tablet.
Vanaf 1 juni 2018: Experience Traps
Openingsfeest van 1 t/m 3 juni
Vanaf 1 juni opent de tentoonstelling Experience Traps met een groot feest dat maar liefst drie dagen duurt. Met creaties van binnen- en buitenlandse kunstenaars geïnspireerd door de barok, performances, rondleidingen, dj’s en foodtrucks. Eén van de blikvangers is het opblaasbaar kunstwerk ‘Sacrilege’, een gigantisch springkasteel en replica van Stonehenge op ware grootte. Iedereen welkom, toegang is gratis.
In de kijker
Rondleiding
zondag 17 juni 2018 van 14:00
Individuele bezoekers
Voor mensen met beginnende en lichte dementie en hun mantelzorgers.
Infosessie
Een kijk achter de schermen
zaterdag 30 juni 2018 van 11:30 tot 12:30
Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
In een wild hoekje van het museum staan verschillende bijenkasten. Onze imker vertelt je alles over het leven van de honingbijen. Met een speciaal bijenpak kijk je zelfs in de kast.
Beeld in de stad
Beeld in de steigers van 16 april t/m 8 mei 2018
Peter Paul Rubens maakt zich mooi voor zijn feestjaar. Het standbeeld op de Groenplaats wordt gereinigd ter gelegenheid van het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’.
Oproep
Bouw mee aan een groensculptuur op het De Coninckplein met kunstenaarscollectief Recetas Urbanas.
Kunst in 2018
EXPO 2018 is een vernieuwend participatietraject van het district Antwerpen rond kunst in de publieke ruimte. In het jaar 2018 krijgen 5 wijken met postcode 2018 een nieuw kunstwerk.
Ontdek onze topstukken
Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze topstukken zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, die een bepaalde stroming of evolutie binnen de beeldhouwkunst illustreren. Ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief