• Welkom in het Middelheimmuseum

    Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan.
Plan je bezoek

Het is toegestaan om met max. 4 personen samen te zijn in de publieke ruimte

  • bij gezinsbezoek worden kinderen -12 jaar niet meegeteld
  • jeugdbewegingen: 10 kinderen + begeleider

Onthaal, shop en leeszaalwerking blijven open en houden zich aan de bestaande maatregelen

Het kunstpark is gratis te bezoeken zonder tickets of reservaties. Wil je een van de paviljoenen bezoeken? Dan moet je op voorhand een ticket reserveren.

Reserveer hier je ticket

In de kijker

Muzzzé koffers zijn beschikbaar op afspraak via middelheimmuseum@antwerpen.be.

Voor jeugd gelden deze regels

  • Activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar kunnen met 10 personen (exclusief begeleiding) plaats vinden, in de mate van het mogelijke buiten.
  • Activiteiten voor jongeren tussen 13 en 18 jaar kunnen met 10 personen (exclusief begeleiding) plaats vinden en gaan verplicht buiten door.
  • Activiteiten voor jongeren boven de 18 jaar zijn enkel mogelijk volgens de regels rond samenscholing in het huidige ministerieel besluit.

Groepsbezoeken en rondleidingen

  • Rondleidingen buiten voor +18-jarigen worden tot nader order niet toegelaten (omwille van het maximale aantal toegestane personen).
  • Groepen en rondleidingen binnen worden niet toegelaten.

Omdat we het welzijn van onze bezoekers en medewerkers centraal stellen, zorgen we in tijden van COVID-19 voor een veilige omgeving voor jouw bezoek en vragen we ook om enkele maatregelen in acht te nemen. Lees hier onze maatregelen

Een goed geïnformeerd mens geniet voor twee. Lees hier meer over de COVID-19 maatregelen in het Middelheimmuseum en de algemene bezoekersinformatie.
Nu de coronacrisis het sociaal leven grotendeels lam legt, geraken veel mensen niet meer waar ze graag vertoeven, zoals in het Middelheimmuseum. Daarom brengen we het kunstpark naar 'uw kot'.
Kinderateliers
Paasvakantie 2021
Zoek je in de schoolvakanties een leuke activiteit voor de kinderen? Schrijf je dan snel in voor een van onze ateliers.
Pascale Marthine Tayou, Colored Stones (detail) 2018. Courtesy the artist and GALLERIA CONTINUA, exhibition view Hedges, Edges, Dirt - ICA / VCU, Richmond, USA, 2018. copyright ADAGP, Paris. Photo by David Hunter Hale for ICA / VCU.
Tijdelijke expo
Hedendaagse kunstenaars bewandelen koloniale sporen
zaterdag 29 mei 2021 tot zondag 03 oktober 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een tentoonstelling over de sporen van de (post)koloniale geschiedenis van de Middelheimsite. Verschillende kunstenaars van Afrikaanse oorsprong en met een internationale praktijk nemen de bezoeker op sleeptouw.
Op 13 juni 2020 zou de zomertentoonstelling Congoville openen. Congoville is een groepstentoonstelling samengesteld door gastcurator Sandrine Colard (BE/DRC). Deze tentoonstelling en andere toekomstige projecten passen binnen een bredere ontwikkeling van het museum naar meer meerstemmigheid en inclusie.
Goshka Macuga, Olympe de Gouges, 2016. Foto / Image courtesy de kunstenaar / of the artist
Tijdelijke expo
vrijdag 14 mei 2021 tot zondag 01 mei 2022 van 00:00 tot 00:00
Individuele bezoekers
Voor de tweede editie van Publiek Figuur maakt kunstenaar Goshka Macuga een sculptuur waarin zij de traditie van de “held” op een sokkel –op éénzame hoogte verheven boven alle anderen– afwijst.
Collectiepaviljoen
In het paviljoen (her)ontdek je verborgen stukken uit de verzameling van het Middelheimmuseum. Iets meer dan 80% van de kunstwerken in de Middelheimcollectie is opgeborgen in depots, afgesloten voor de bezoekers. Omdat het museum maximale toegang wil bieden tot de collecties in al hun diversiteit, heeft het nu zo’n afgesloten bewaarplaats omgevormd tot een open depot.
Ontdek onze highlights
Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze highlights zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, die een bepaalde stroming of evolutie binnen de beeldhouwkunst illustreren. Ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief