Wandelgesprek

Voor individuele bezoekers

Gezinnen, Individuele bezoekers - Wandeling

De beelden in het Middelheimmuseum roepen misschien wel meer vragen op dan dat ze beantwoorden. Elk kunstwerk nodigt uit tot reflectie. Dan is het handig om het museum te ontdekken met een museumgids erbij.
zondag 14 november 2021 van 14:00 tot 16:00
Individuele bezoekers Volzet

Wat is het verhaal van de kardinaal, de profeet en de zaaier? Wie ontwierp die vreemde gebouwen in het bos? En waarom geraak je toch zo moeilijk over dat houten bruggetje over de beek? 

De beelden in het Middelheimmuseum roepen misschien wel meer vragen op dan dat ze beantwoorden. Elk kunstwerk nodigt uit tot reflectie. Dan is het handig om het museum te ontdekken met een museumgids erbij. Zo kom je sneller tot antwoorden, of misschien wel op meer vragen?

Want dit is niet zomaar een rondleiding. De gids nodigt je uit tot een actief gesprek. Op twee uur tijd krijg je niet alleen een verrassende kijk op het kunstpark en de paviljoenen, of uitleg bij de tijdelijke tentoonstelling. Je leert ook nadenken over wat kunst voor jou en anderen kan betekenen.

De gids past de wandeling steeds aan aan de groep. De wandelgesprekken zijn gratis en elke keer anders. Zo kan je telkens opnieuw deelnemen. We zien je graag terug!

 

Praktisch

  • Gratis, maar reserveren is verplicht
  • Maximum 15 deelnemers per gids.
  • Samenkomen aan het kasteel, waar je ticket gescand wordt.

Wanneer er een tentoonstelling loopt, neemt de museumgids je mee op een rondleiding langs de tentoongestelde kunstwerken voor een actief gesprek.

Elke tweede zondag van de maand, 14-16u, het ganse jaar door: 13/6, 11/7, 8/8, 12/9, 10/10, 14/11, 12/12

Reserveer hier je plek

  • Maximum 2 gidsen tegelijkertijd

Maatregelen

  • Er zijn maximaal 15 deelnemers per activiteit toegelaten + 1 gids.
  • Reserveren is verplicht.
  • De wandeling gaat uitsluitend buiten door.
  • Het dragen van een mondmasker wordt aanbevolen indien het druk is. Dat geldt niet voor kinderen jonger dan 12 jaar en mensen die om medische redenen geen mondmasker kunnen dragen.
  • Momenteel is interactief materiaal niet beschikbaar. 

Klik hier voor de algemeen geldende coronamaatregelen in het Middelheimmuseum

Meld je aan voor onze nieuwsbrief