Congoville

Tentoonstelling

Op de plek waar in 1920 de koloniale hogeschool werd opgericht, bevinden zich vandaag zowel het Middelheimmuseum als de Universiteit Antwerpen. Honderd jaar later vormt dit de aanleiding voor het Middelheimmuseum om de sporen van de (post)koloniale geschiedenis van de site te onderzoeken en leesbaar te maken. Dit doet het door nieuw historisch onderzoek samen te brengen met een hedendaagse artistieke blik.
zaterdag 13 juni 2020 tot zondag 18 oktober 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers Uitgesteld

Belgisch-Congolese gastcurator Sandrine Colard stelt de tentoonstelling CONGOVILLE samen. Daarin zullen verschillende kunstenaars van Afrikaanse oorsprong en met een internationale praktijk de bezoeker op sleeptouw nemen. Hun vormtaal en achtergronden verschillen sterk, maar ze hebben een brede interesse gemeen voor de weergave van de geschiedenis vanuit verschillende perspectieven. Deze kunstenaars delen hun waarnemingen in de rol van de post-koloniale flaneur, maar ook richten ze hun blik op de toekomst.

 

Curator: Sandrine Colard (BE/US)

Maurice Mbikayi, Princesse Mathilde La Kinoise, 2018 - Courtesy of: The Artist and Officine Dell’ Immagine. Photo: Elena Radice

Meld je aan voor onze nieuwsbrief