Plan je bezoek

Laat niets je heerlijke bezoek in de weg staan. Grasduin alvast in de vele mogelijkheden en unieke troeven die het Middelheimmuseum te bieden heeft.
Praktische info

Info over openingsuren, bereikbaarheid, toegankelijkheid, enz.

Bekijk hier de praktische info

Het museum in beeld

Een voorsmaakje van het Middelheimmuseum

Een voorsmaakje
Het ultieme samengaan van kunst en natuur staat steevast hoog in het ranglijstje van dingen die ons tot rust laten komen, inspireren en gelukkig maken. Voeg daar nog interessante weetjes, kennis, fijne ontmoetingen en culinair genieten aan toe en je bent goed op weg… naar een dagje Middelheim!

“Het museum heeft een collectie van hoog niveau, het is ook een plek die ik telkens aanraad bij buitenlandse bezoekers.” Kaat Debo, directrice van MoMu Antwerpen

Het Middelheimkasteel is niet alleen onze blikvanger, maar ook een elegante refuge met vele gezichten.
Antwerpen is een place to be rijker, voortaan hebben we afspraak ‘au chateau’ in het MIKA Museumcafé.
Cadeautips
Neem een stukje Middelheim mee naar huis: in onze uitgebreide shop vind je kunstige cadeautjes.
Een schatkamer voor de kunststudent, vorser en liefhebber van beeldhouwkunst.
Nieuw collectiepaviljoen: opening op 12 oktober 2019
De Middelheimcollectie, dat zijn voor de meeste mensen de kunstwerken die in het museumpark zijn opgesteld. Hoewel de focus vandaag voornamelijk ligt op die collectie in openlucht, is er de afgelopen zes decennia ook werk verzameld dat te kwetsbaar is om onder de blote hemel te tonen. Daarom bouwde het museum een depotruimte om tot een collectiepaviljoen. Het krijgt daarmee in 2019 een ruimte bij om de eigen collectie in al z’n verscheidenheid te tonen. Maar ook om deze te laten uitdagen, met en door kunstenaars van vandaag.
Ook interessant

“Als ik rust zoek, dan spring ik op mijn fiets en trek ik met een boek en/of een notitieschriftje naar het Middelheimpark. Tussen de honderden beeldhouwwerken vind ik altijd een rustige plek.” Nigel Williams

Het concept van onze beeldentuin kent weinig gelijken. Een halve eeuw werd er geïnvesteerd in de opbouw van een indrukwekkende collectie.
Wie je ook bent, genietende einzelgänger of gezellig in groep, voor elke bezoeker hebben wij een eigen belevenis in petto.
De stad Antwerpen is de thuishaven van een internationale hedendaagse kunstscène.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief