Plan je bezoek

Laat niets je heerlijke bezoek in de weg staan. Grasduin alvast in de vele mogelijkheden en unieke troeven die het Middelheimmuseum te bieden heeft.

Middelheimmuseum: het kunstpark en de bibliotheek (op afspraak) blijven open, de binnenlocaties sluiten voor onbepaalde duur

Het kunstpark van het Middelheimmuseum blijft vrij toegankelijk, mits naleving van de geldende maatregelen. Ook onze bibliotheek blijft open op afspraak.

Om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, sluiten we voor onbepaalde duur onze binnenlocaties (collectiepaviljoen, Braempaviljoen, infobalie/shop, museumcafé MIKA). Ook alle activiteiten voor +12jarigen worden geannuleerd. Bezoekers die een rondleiding hebben geboekt, of zich hebben ingeschreven voor een activiteit, krijgen een persoonlijk bericht met meer informatie. We informeren binnenkort over de programmatie en geplande evenementen.

We vinden het onze taak om als Middelheimmuseum maximaal een open plek te blijven voor wie daar nu nood aan heeft. We hopen dat de combinatie van kunst en natuur ook in deze moeilijke tijd kan zorgen voor mentale en fysieke zuurstof. Maar ons hart gaat uit naar de vele kunstenaars, collega’s van andere cultuurorganisaties en partners die zwaar worden getroffen worden door de nieuwe maatregelen. 

Wij zorgen voor een veilige omgeving voor je bezoek en vragen ook om enkele maatregelen in acht te nemen.

Praktische info

Info over openingsuren, bereikbaarheid, toegankelijkheid, enz.

Bekijk hier de praktische info

Het museum in beeld

Dit is Middelheimmuseum

Een voorsmaakje
Het ultieme samengaan van kunst en natuur staat steevast hoog in het ranglijstje van dingen die ons tot rust laten komen, inspireren en gelukkig maken. Voeg daar nog interessante weetjes, kennis, fijne ontmoetingen en culinair genieten aan toe en je bent goed op weg… naar een dagje Middelheim!

“Het museum heeft een collectie van hoog niveau, het is ook een plek die ik telkens aanraad bij buitenlandse bezoekers.” Kaat Debo, directrice van MoMu Antwerpen

Het Middelheimkasteel is niet alleen onze blikvanger, maar ook een elegante refuge met vele gezichten.
Opgelet: momenteel is het café gesloten voor onbepaalde duur
Antwerpen is een place to be rijker, voortaan hebben we afspraak ‘au chateau’ in het MIKA Museumcafé.
Cadeautips
Neem een stukje Middelheim mee naar huis: in onze uitgebreide shop vind je kunstige cadeautjes.
Een schatkamer voor de kunststudent, vorser en liefhebber van beeldhouwkunst.
Ook interessant

“Als ik rust zoek, dan spring ik op mijn fiets en trek ik met een boek en/of een notitieschriftje naar het Middelheimpark. Tussen de honderden beeldhouwwerken vind ik altijd een rustige plek.” Nigel Williams

Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan.
Wie je ook bent, genietende einzelgänger of gezellig in groep, voor elke bezoeker hebben wij een eigen belevenis in petto.
De stad Antwerpen is de thuishaven van een internationale hedendaagse kunstscène.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief