• Wat is er te zien?

    Het concept van onze beeldentuin kent weinig gelijken. Een halve eeuw werd er geïnvesteerd in de opbouw van een indrukwekkende collectie kunstwerken.
Plan je bezoek
Een goed geïnformeerd mens geniet voor twee.
Het Middelheimmuseum: een oase van groen, kunst en meer!
Ontdek 58 topstukken uit de museumcollectie met een app op je smartphone of tablet.
In de kijker
Tijdelijke expo
Beelden uit de collectie van het KMSKA
zaterdag 28 oktober 2017 tot zondag 18 maart 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een tentoonstelling van kleinsculpturen uit de jaren 1950 tot 1970 uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.
Uitgelicht
In de winter zie je mooie taferelen in het museumpark. Je ontdekt bijzondere beelden in een prachtig landschap en met wat geluk zorgt een sneeuwtapijt voor extra mooie plaatjes. Na je wandeling kan je je opwarmen aan de vuurkorven van onze winterchalet.
Bruikleen, 2017
Tegen de gevel van het Braempaviljoen hangt een werk van de Duitse kunstenares Charlotte Posenenske (1930-1985). Zij wordt beschouwd als een sleutelfiguur op het raakvlak van Conceptuele kunst en Minimalisme.
Ontdek onze topstukken
Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze topstukken zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, die een bepaalde stroming of evolutie binnen de beeldhouwkunst illustreren. Ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief