• Wat is er te zien?

    Het concept van onze beeldentuin kent weinig gelijken. Een halve eeuw werd er geïnvesteerd in de opbouw van een indrukwekkende collectie kunstwerken.
Plan je bezoek
Een goed geïnformeerd mens geniet voor twee.
Het Middelheimmuseum: een oase van groen, kunst en meer!
Ontdek 58 topstukken uit de museumcollectie met een app op je smartphone of tablet.
In de kijker
Rondleiding
Speciale geleide rondleiding voor sportievelingen
zondag 22 oktober 2017 - 10:00
Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
Ontdek al lopend via een 3,2 km lange route de kunstwerken en de prachtige omgeving van het Middelheimmuseum, onder begeleiding van een museumgids.
Tijdelijke expo
Beelden uit de collectie van het KMSKA
zaterdag 28 oktober 2017 tot zondag 18 maart 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een tentoonstelling van kleinsculpturen uit de jaren 1950 tot 1970 uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.
Lezing
zondag 05 november 2017 van 11:00 tot 12:00
Individuele bezoekers
Sara Weyns, directeur van het Middelheimmuseum, werpt een blik op hoe het openluchtmuseum een unieke plaats verwierf in de museumwereld.
Wedstrijd
5.000 euro en eeuwige roem. Drie jonge kunstenaars mogen een werk in het Middelheimmuseum realiseren. Een jury kiest één laureaat die de geldprijs op zak mag steken. Deelnemen kan tot 1 december 2017.
Vacature
Het Middelheimmuseum zoekt tijdelijk en deeltijds versterking om een aantal monumentale installaties mee te realiseren voor de zomerexpo Experience Traps tijdens het barokjaar in Antwerpen in 2018.
Tijdelijke expo
Hedendaagse nalatenschap van de barokke landschapsarchitectuur
vrijdag 01 juni 2018 tot zondag 23 september 2018 van 10:00 tot 19:00
Individuele bezoekers
Middelheimmuseum vroeg aan internationaal gerenommeerde kunstenaars uit verschillende disciplines nieuw of bestaand werk te presenteren, geïnspireerd door de vernieuwende ideeën uit het barokke landschap.
Ontdek onze topstukken
Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze topstukken zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, die een bepaalde stroming of evolutie binnen de beeldhouwkunst illustreren. Ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief