• Wat is er te zien?

    Het concept van onze beeldentuin kent weinig gelijken. Een halve eeuw werd er geïnvesteerd in de opbouw van een indrukwekkende collectie.

Telex

Wegens een vakbondsstaking is onze dienstverlening mogelijk verstoord op 28/01/2020. Voor meer info kan je de dag zelf met ons contact opnemen of bellen naar het stedelijk contactcenter 03/22.11.333.

Plan je bezoek
Info over openingsuren, bereikbaarheid, toegankelijkheid, enz.
In een oogopslag weet je wat er wanneer te beleven valt in het Middelheimmuseum.
Digitale gids
Voor alle leeftijden
Ontdek bijzondere werken uit de museumcollectie met een app op je smartphone of tablet.
Verwacht
Tijdelijke expo
zaterdag 13 juni 2020 tot zondag 18 oktober 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een tentoonstelling over de sporen van de (post)koloniale geschiedenis van de Middelheimsite. Verschillende kunstenaars van Afrikaanse oorsprong en met een internationale praktijk nemen de bezoeker op sleeptouw.
Symposium
Over koloniale monumenten
vrijdag 20 maart 2020 van 13:00 tot 18:00
Individuele bezoekers
Een symposium over koloniale monumenten waarbij academici, kunstenaars en cultuurwerkers in gesprek gaan over historische attitudes, herstellende acties, artistieke antwoorden en institutionele keuzes.
Nieuw collectiepaviljoen geopend
In het nieuwe collectiepaviljoen (her)ontdek je verborgen stukken uit de verzameling van het Middelheimmuseum. Iets meer dan 80% van de kunstwerken in de Middelheimcollectie is opgeborgen in depots, afgesloten voor de bezoekers. Omdat het museum maximale toegang wil bieden tot de collecties in al hun diversiteit, heeft het nu zo’n afgesloten bewaarplaats omgevormd tot een open depot. Welkom!
In de kijker
Wandeling
Voor volwassenen en gezinnen met kinderen
zondag 09 februari 2020 van 14:00 tot 16:00
Individuele bezoekers
Een ontdekkingstocht door de vaste collectie en de tentoonstellingen van het kunstpark.
Slow art rondleiding
Rondleiding
Voor individuele bezoekers
zondag 09 februari 2020 van 14:00 tot 15:00
Individuele bezoekers
Neem samen met een museumgids de tijd om het kunstwerk 'Résidence Terrestre' van Michel François in het collectiepaviljoen te bekijken.
Ontdek onze highlights
Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze highlights zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, die een bepaalde stroming of evolutie binnen de beeldhouwkunst illustreren. Ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief