Publieksaanbod Congoville

#congoville

Maak je bezoek aan Congoville nóg interessanter. Laat je rondleiden door een museumgids of ontdek de tentoonstelling vanuit een nieuw, ander perspectief. Verdiep je in de thema’s via opgenomen gesprekken of fiets langs de verborgen koloniale sporen in Antwerpen. Ontdek hier het volledige aanbod.
Individueel
Bezoekersgids
Op stap in de expo
#congoville
De gratis bezoekersgids met plattegrond en uitgebreide informatie gidst je praktisch en inhoudelijk doorheen de tentoonstelling Congoville.
Wandeling
Voor individuele bezoekers
zondag 08 augustus 2021 van 14:00 tot 16:00
Individuele bezoekers
De beelden in het Middelheimmuseum roepen misschien wel meer vragen op dan dat ze beantwoorden. Elk kunstwerk nodigt uit tot reflectie. Dan is het handig om het museum te ontdekken met een museumgids erbij.
Lisette Ma Neza
Rondleiding
#congoville
Bekijk de tentoonstelling Congoville vanuit een ander perspectief. Enkele inspirerende persoonlijkheden vertellen over hoe zij de expo persoonlijk ervaren. Het levert nieuwe, boeiende inzichten op.
Congoville Talk
Gesprek
#congoville
In aanloop van de tentoonstelling Congoville gingen we in gesprek met enkele boeiende gasten. Allen laten ze hun licht schijnen over de koloniale sporen, die vaak verborgen zijn in volle zicht en nog doorwerken in onze samenleving van vandaag.
Audiotour
#congoville
Luister tijdens je bezoek aan de tentoonstelling naar een interview met Sandrine Colard, curator van Congoville, door studente Bitshilualua Kabeya. Kabeya gaat vanuit haar eigen perspectief in gesprek met Colard over concept, de uitgenodigde kunstenaars en het belang van de tentoonstelling.
Fietstocht in de stad
Fietstocht
#congoville
zondag 22 augustus 2021 van 14:00 tot 16:00
Individuele bezoekers
Ontdek op je fiets de vele verborgen koloniale sporen in Antwerpen. Achteraf is er een nabespreking in Universiteit Antwerpen Campus Middelheim gebouw A.
Copyrights: Ibrahim Mahama, Dokpeda 2012-2021 (2021) © The Artists & Apalazzogallery. Photo: Léonard Pongo
Virtuele fietstocht
#congoville
zondag 08 augustus 2021 van 14:00 tot 16:00
Individuele bezoekers
Op de fiets kan je, met een gids, de vele verborgen koloniale sporen in Antwerpen ontdekken. Deze fietstocht is ook opgenomen zodat je die kan beleven als video in Universiteit Antwerpen Campus Middelheim gebouw A. Met nabespreking achteraf.
MIKA museumcafé
Muzikaal aperitief
#congoville
vrijdag 30 juli 2021 van 17:00 tot 21:00
Individuele bezoekers
Een zomers aperitief op vrijdagavond op het terras van museumcafé MIKA. Met opgewekte beats van de dj’s van Café au Lait.
Gezinnen en kinderen
Kinderen in het kunstpark
Op stap met het gezin
#congoville
Ontdek Congoville samen met je kinderen, aan de hand van een plattegrond met creatieve doe-opdrachten en interactieve filmpjes.
Mensen tijdens een rondleiding
Rondleiding
Voor gezinnen
woensdag 11 augustus 2021 van 14:00 tot 16:00
Gezinnen, Individuele bezoekers
Grote kunst inspireert niet alleen grote mensen. Het Middelheimmuseum is er ook voor jonge kunstenaars. Een museumbezoek met het hele gezin is daarom eens zo boeiend. Oude en jonge inzichten door elkaar.
Kinderen tijdens een atelier
Kinderateliers
Zomervakantie 2021
Zoek je in de schoolvakanties een leuke activiteit voor de kinderen? Schrijf je dan snel in voor een van onze Congoville ateliers.
Groepen
Mensen tijdens een rondleiding
Rondleiding
#congoville
Een museumgids nodigt je tijdens de rondleiding uit tot een actief gesprek over de thema’s van Congoville.
Scholen
Rondleiding Jongeren
Rondleiding
#congoville
Congoville leert kijken met nieuwe ogen naar een historisch verhaal van kolonialisme dat vaak te eenduidig wordt verteld. Net daarom vormt een bezoek aan de expo een belangrijke aanvulling op het onderwijspakket. Klassen kunnen interactieve rondleidingen boeken, uitgewerkt op hun maat.
De tentoonstelling
Pascale Marthine Tayou, Colored Stones (detail) 2018. Courtesy the artist and GALLERIA CONTINUA, exhibition view Hedges, Edges, Dirt - ICA / VCU, Richmond, USA, 2018. copyright ADAGP, Paris. Photo by David Hunter Hale for ICA / VCU.
Tijdelijke expo
Hedendaagse kunstenaars bewandelen koloniale sporen
zaterdag 29 mei 2021 tot zondag 03 oktober 2021 van 10:00 tot 20:00
Individuele bezoekers
Een tentoonstelling over de sporen van de (post)koloniale geschiedenis van de Middelheimsite. Verschillende kunstenaars van Afrikaanse oorsprong en met een internationale praktijk nemen de bezoeker op sleeptouw.
Kunstwerk in het kunstpark
Virtuele rondleiding
#congoville
Als primeur biedt Middelheimmuseum de expo Congoville ook als virtuele tour aan. Wandel langs het online parcours van de tentoonstelling en bekijk elk kunstwerk in hoge resolutie 360° fotografie.
Kunstwerk in het kunstpark
In de kijker
#congoville
Maak kennis met de 15 internationale kunstenaars uit Congoville. Als zwarte flaneurs wandelen ze door heden en verleden en leiden ze je rond door hun imaginaire stad op de Middelheim-site.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief