Missie

Lees hier de missie van het museum.

Het Middelheimmuseum combineert sinds 1950 een laagdrempelige, recreatieve parkomgeving met een hoogkwalitatieve museumwerking.  Het legt zich toe op moderne en hedendaagse beeldhouwkunst, en vertrekt vanuit haar inspirerende, uitdagende, informatieve  en plezierende waarde.

Het museum bouwt een zeldzame en veelgevraagde expertise op over kunst in openlucht, en verbindt deze met het werkveld van kunst in de openbare ruimte. Overtuigd van het belang van toegankelijkheid, inclusiviteit en levenslang leren wordt deze kennis actief gedeeld, op genereuze en doelgerichte wijze, met  stadsbewoners, museumbezoekers, experts en overheden.

Het museum ontwikkelt zich ook als een duurzame organisatie, in functie van een respectvolle omgang met mensen, ecologie en economie.

Tot slot  zet het Middelheimmuseum zijn unieke combinatie van natuur en cultuur op een dynamische manier in, om een breed maatschappelijk draagvlak te creëren voor creativiteit en kritische reflectie in het algemeen, en de moderne en hedendaagse beeldende kunst in het bijzonder.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief