Publicaties

Zoek je nog wat meer context of verdieping bij tentoonstellingen of de collectie? Samen met Copyright Bookshop proberen we je boekenhonger te stillen.

Ria Pacquée: Slammm, Ramble, Perform (2018)

Voor haar eerste rasechte monografie Slammm, Ramble, Perform dook Ria Pacquée diep in haar uitgebreide archief en selecteerde ze een aantal nooit geziene beelden in de stijl zo eigen aan de kunstenaar. De beelden (in kleur en zwart-wit) worden vergezeld van haar eigen korte poëtische statements.

Vanaf de begindagen in het Antwerpen van de jaren zeventig, dwars door haar performancecarrière (o.a. het verhaal van haar personage Madame) tot aan de ‘ongoing archives’ die tot op de dag van vandaag worden aangespekt. Aan het einde van het boek vertelt Ria Pacquée in conversatiestijl over haar eigen videoperformances.

  • 208 pagina’s
  • 28 €

 

Covered in Time and History: The films of Ana Mendieta (2015)

Ana Mendieta wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke naoorlogse kunstenaars. Tijdens haar korte carrière creëerde ze een indrukwekkend oeuvre van tekeningen, installaties, performances, foto’s, sculpturen en films.

Deze catalogus bevat beklijvende video-stills en fotografisch materiaal uit 21 films die oorspronkelijk op Super 8 geschoten werden, en later in hoge definitie werden heruitgebracht. Covered in Time and History: The films of Ana Mendieta geeft je een compleet overzicht van het decennium waarin Ana Mendieta’s kunstenaarsprakrijk zich voornamelijk op films focuste. 

Opgelet: de expo in het Braempaviljoen mag niet gefotografeerd worden! Dankzij deze catalogus neem je alsnog een stukje tentoonstelling mee naar huis.

  • Hardcover
  • 272 pagina’s
  • 65 €

 

Francis Alys, schilder van luchtspiegelingen door Paul De Moor (2013)

Paul de Moor laat kinderen kennismaken met Belgisch kunstenaar Francis Alÿs, die sinds de jaren tachtig in Mexico woont. Aan de hand van prachtige illustraties en korte heldere teksten, lees je het verhaal van een jongen die zich ontpopt tot kunstenaar.

Het boek geeft het rituele handelen van Alÿs’ kunstenaarspraktijk goed weer, en maakt zo een naadloze aansluiting bij de thematiek van de huidige tijdelijke expo's van Ria Pacquée en Ana Mendieta.

  • 56 pagina’s
  • Voor kinderen vanaf ca. 12 jaar
  • 19,95 €

 

Ook interessant
'Rock the shack' en 'Hide and seek': over architectuur en ons verlangen naar ontspanning in natuur. *** 'Dat kan mijn kleine zusje ook': over moderne kunst en wat het is. *** 'De kunst van het kijken': over de mooiste schilderijen uit de kunstgeschiedenis en hoe ze te interpreteren. *** 'What the hell are we doing?: over de surrealistische wereld van hedendaagse kunstenaar David Shrigley.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief