Publicaties

Zoek je nog wat meer context of verdieping bij tentoonstellingen of de collectie? Samen met Copyright Bookshop proberen we je boekenhonger te stillen.

A walk in the park – 50 jaar|year Middelheim Promotors (2015)

De vzw Middelheim Promotors werd in 1965 opgericht ter ondersteuning van het Middelheimmuseum. Via de aankoop van kunstwerken, het uitgeven van edities en het organiseren van culturele activiteiten zorgen de promotors voor een dynamisch klimaat. In dit boek worden de historiek en de actualiteit van de Middelheim Promotors belicht aan de hand van getuigenissen van de oprichters en een compleet overzicht van alle kunstwerken die voor 2015 door of met steun van de Middelheim Promotors werden verworven, gaande van Carl Andre tot Erwin Wurm.

In het boek vind je foto’s van meer dan honderd prenten en objecten die sinds 1969 door de Middelheim Promotors werden uitgegeven. Een prachtige publicatie voor liefhebbers van hedendaagse beeldhouwkunst én voor diegenen die geprikkeld worden door grafische kunst en multipels.

  • Met teksten in Nederlands en Engels
  • 184 pagina’s
  • 34,95 €

 

Francis Alys, schilder van luchtspiegelingen door Paul De Moor (2013)

Paul de Moor laat kinderen kennismaken met Belgisch kunstenaar Francis Alÿs, die sinds de jaren tachtig in Mexico woont. Aan de hand van prachtige illustraties en korte heldere teksten, lees je het verhaal van een jongen die zich ontpopt tot kunstenaar.

  • 56 pagina’s
  • Voor kinderen vanaf ca. 12 jaar
  • 19,95 €

 

Ook interessant
'Dat kan mijn kleine zusje ook': over moderne kunst en wat het is. *** 'Het geheime leven van kleuren': betoverende verhalen over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen door Kassia St Clair. *** 'What the hell are you doing?: over de surrealistische wereld van hedendaagse kunstenaar David Shrigley.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief