Publicaties

Zoek je nog wat meer context of verdieping bij tentoonstellingen of de collectie? Samen met Copyright Bookshop proberen we je boekenhonger te stillen.

Nico Dockx en Dennis Tyfus

“I know this sounds quite ridiculous, but I just follow the line.” Nico Dockx talks with Dennis Tyfus 12/07/2017-12/07/2018

Boek dat gelijktijdig met de tentoonstelling Dennis Tyfus. My Niece’s Pierced Knees verschijnt. Exact één jaar hebben Dennis Tyfus en bevriend kunstenaar Nico Dockx per e-mail met elkaar gecorrespondeerd, aan een ritme van één vraag en antwoord per dag. Het is een kluwen van namen, referenties en interesses dat, aangevuld met beelden, een fragmentarische inkijk biedt in twintig jaar kunstpraktijk. Het is eveneens de confrontatie van twee verschillende artistieke praktijken die soms opmerkelijke gelijkenissen vertonen.

  • 880 pagina’s
  • € 60

 

Stempelboekje Stampersgat-Fijnaart

In het kunstwerk Stampersgat-Fijnaart (deel 2), een installatie met 160 stempels in het Braempaviljoen, zitten de tekeningen van Tyfus in spiegelbeeld verstopt op het stempelvlak. Ze komen pas tevoorschijn als de bezoeker een leeg stempelboek neemt en de stempels gebruikt om een persoonlijk exemplaar van het boek te stempelen.

  • 80 blanco pagina’s
  • € 10

Ook interessant
'Rock the shack' en 'Hide and seek': over architectuur en ons verlangen naar ontspanning in natuur. *** 'Dat kan mijn kleine zusje ook': over moderne kunst en wat het is. *** 'De kunst van het kijken': over de mooiste schilderijen uit de kunstgeschiedenis en hoe ze te interpreteren. *** 'What the hell are we doing?: over de surrealistische wereld van hedendaagse kunstenaar David Shrigley.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief