Originele geschenken

Ontdek onze verrassende geschenken, voor groot en klein.

Unieke vlaggentas Anne-Mie Van Kerckhoven

In 2015 maakte Anne-Mie Van Kerckhoven (AMVK) een bloementapijt op de Grote Markt naar aanleiding van 450 jaar Stadhuis. Om gebouw en bloemen tapijt met elkaar te verbinden tooide AMVK de gevel van het stadhuis met 67 vlaggen in dezelfde kleuren als de bloemen. Na afloop van het project schonk ze de vlaggen aan het Middelheimmuseum en werden ze in het kunstpark opgesteld als het werk Voor Alle Seizoenen (2015).

Jaarlijks worden de vlaggen – die door weersomstandigheden verslijten – vervangen en gerecycleerd. In het naaiatelier van de Antwerpse organisatie ‘Binnenste Buiten’, een uniek sociaal project dat kwetsbare mensen versterkt, krijgen de oude vlaggen een nieuw leven als unieke vlaggentassen. Per verkochte tas gaat 70% van de inkomsten terug naar 'Binnenste Buiten'.

  • € 12

 

IJsbeer in drie formaten

Publiekslieveling nummer één in het Middelheimmuseum is de IJsbeer van François Pompon. En nu kan je hem ook meenemen naar huis.

  • € 19,95
  • € 45
  • € 69 (uitverkocht)

Ook interessant
'Regenjas': een jas met een boodschap van kunstenaar William Forsythe. *** 'T-shirts voor jong en oud': met publiekslieveling nummer 1: de ijsbeer. *** 'Flower Power plantentray' van Annemie Van Kerckhoven (gesigneerd) *** 'Something For Everyone (2017)': 10 inch vinylplaat met audio van en artwork door Richard Deacon. *** 'Marta Altés: Jij bent een kunstenaar': een doe-boek vol kleurige tips, stickers en geinige ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. .

Meld je aan voor onze nieuwsbrief