Middelheim bij je thuis

Nu de coronacrisis het sociaal leven grotendeels lam legt, geraken veel mensen niet meer waar ze graag vertoeven, zoals in het Middelheimmuseum. Daarom brengen we het kunstpark naar 'uw kot'. Duik in onze collectie, ontdek de favoriete kunstwerken van bekende mensen, luister naar bijzondere verhalen van evenveel auteurs bij enkele van onze beelden, blik terug op spraakmakende tentoonstellingen en bijzondere performances, fris je museumkennis op met de Middelheim app of volg de tour 'Beeld in de stad' op je laptop of smartphone.
In woord en beeld
YouTube playlists
Over de favoriete werken van bekende mensen, bijzondere performances en spraakmakende tentoonstellingen, presentaties en aanwinsten. Ga lekker languit zitten in je zetel en geniet van uren kijk- en luisterplezier, samengebald in drie YouTube afspeellijsten.
Audioverhaal
Beelden uit de vaste collectie van het museum krijgen van evenveel auteurs een verhaal over helden en pechvogels. Geschikt voor grote en kleine kinderen. Met de stemmen van onder andere Kaat Vrancken, Dimitri Leue, Siska Goeminne en Bart Moeyaert.
Digitale gids
Warre Borgmans leidt je rond langs 18 beelden in de stad. Langs legendarische schilders, krijgshaftige godinnen, rijzige kwelgeesten en spiernaakte helden. Volg de tour 'Beeld in de stad' vanuit je kot. Op je laptop of op je smartphone met de gratis Antwerp Museum App.
Digitale gids
Voor alle leeftijden
Ontdek bijzondere werken uit de museumcollectie met een app op je smartphone of tablet. De Middelheim app is rijkelijk voorzien van tekst, foto, audio en video.
Duik in de collectie
Uitgelicht
Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze highlights zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang.
Uitgelicht
De collectie van het Middelheimmuseum is goed voor zowat 1800 kunstwerken, het resultaat van meer dan een halve eeuw verzamelen en opbouwen. De volledige collectie is integraal online te bekijken.
Uitgelicht
In het nieuwe collectiepaviljoen (her)ontdek je verborgen stukken uit de museumverzameling. Het gaat om werken die niet of minder geschikt zijn voor presentatie in het park.
Film
Achteraan in het collectiepaviljoen is er ruimte om uitgebreid op één kunstwerk te focussen en vanuit verschillende invalshoeken te onderzoeken.
Voor groepen
Deken
Online gesprek
Voor groepen
Een videogesprek was nog nooit zo inspirerend! Duik vanuit je comfortabele zetel samen met een gids in een aantal bijzondere beelden uit de Focuspresentatie Berlinde De Bruyckere.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief