Isabel Fredeus wint Young Artists Prize

Voor de tweede maal organiseerde de vriendenvereniging van het Middelheimmuseum, de Middelheim Promotors vzw, met de steun van Delen Private Bank en in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting, een creatiewedstrijd voor kunst in openlucht. Daarmee wenst zij jong talent te ondersteunen en de creatie van beeldend werk te bevorderen. De jury selecteerde een winnaar uit drie laureaten. Isabel Fredeus sleepte de felbegeerde prijs in de wacht.

Creatiewedstrijd voor jonge kunstenaars

Alle beeldend kunstenaars, jonger dan 30 jaar die in België wonen, mochten aan deze wedstrijd deelnemen en 54 kunstenaars stelden een nieuw werk voor. Het gaat dus om een voorstel voor een oorspronkelijk werk dat na de selectie gerealiseerd kan worden binnen een tijdspanne van 5 maanden.

54 kunstenaars, 3 laureaten, 1 winnaar

Uit de inzendingen werden in januari door een jury, samengesteld uit Sara Weyns (directeur Middelheimmuseum), Luc Bertrand (voorzitter raad van bestuur Middelheim Promotors), Filips De Ferm (adviseur directiecomité Delen Private Bank), Katrien Laenen (Coördinator Kunstcel Vlaamse Gemeenschap) en Adrien Tirtiaux (kunstenaar), drie laureaten gekozen: Isabel Fredeus, Marta Galmozzi en Florian Mertens. Deze kunstenaars mochten hun ontwerp realiseren op verschillende plaatsen in het Middelheimmuseum. Je kan de werken nog bewonderen tot eind 2018.

De jury selecteerde een winnaar uit de drie laureaten. Op 23 juni - tijdens het Midzomerfeest georganiseerd door de Middelheim Promotors - sleepte Isabel Fredeus de felbegeerde prijs in de wacht. Zij ontvangt een geldprijs van € 5.000.

De aanwezigen op het Midzomerfeest kenden daarnaast een publieksprijs toe. Die werd ook gewonnen door Isabel Fredeus.

De laureaten en hun werk