Yayoi en de Roze Planeet

Voor kinderen van 6 tot 8 jaar

Kinderatelier

Duizenden stippen, groot en klein: de wereld van de Japanse kunstenares Yayoi Kusama bestaat uit oneindig veel bollen. Die schildert ze overal: op beelden, muren en op het plafond. Een andere kunstenaar, Corey McCorkle, vond dit zo speciaal dat hij een van die stippen in het groot maakte. Zijn kunstwerk is een grote spiegelende bol.
zaterdag 07 november 2020 van 10:00 tot 16:00
Individuele bezoekers, Kinderen

Dit roze reuze-exemplaar in het museum brengt onze fantasie aan het rollen. Wat zou het zijn als dit een aparte planeet was? Wat voor roze wezentjes zouden hier leven, en op welke manier? We bedenken ons eigen grappige roze planeetverhaal en gaan dat daarna boetseren met klei en andere materialen.

En als Yayoi overal stippen schildert… Waarom doen wij dat dan ook niet? We maken onze eigen ‘dotpainting’: een enorm schilderij vol grote en kleinere bollen in verschillende kleurtinten. Helemaal zoals zij dat doet, maar dan op onze eigen artistieke manier.

Het kunstwerk dat ons inspireert:

Voor leerlingen van 1e-3e leerjaar (6-8 jaar)

• Prijs: 20 euro
  • Gids: Ann Verhelst

Schrijf je hier in

Maatregelen voor een veilige omgeving

• Maximum 12 deelnemers per atelier.
  • Voor kinderen jonger dan 12 jaar is er geen veiligheidsafstand vereist. De begeleider/museumgids draagt te allen tijde een mondmasker of gezichtsscherm.
  • Alle activiteiten gaan buiten door. Enkel bij slecht weer wordt er voor de creatieve verwerking van een paar uur binnen gewerkt, in een optimaal verluchte ruimte.
  • Spoelbakken met water en zeep en papieren droogdoekjes aanwezig.
  • Alle gebruikte materialen worden na afloop gereinigd.
  • We hanteren een streng hygiëneplan voor het sanitair en voorzien richtlijnen voor het gebruik ervan.

Breng zeker mee

• Een lunchpakket en voldoende drinken.
  • Draag werkkledij, regenkledij en aangepast schoeisel, we werken vooral buiten.

Afspraak en contact

• Verzamelen om 10 uur – afhalen om 16 uur