Thomas Schütte

26 mei t/m 11 december 2012

De Duitse kunstenaar Thomas Schütte toont een selectie uit zijn glazen en keramische werken voor het nieuwe tentoonstellingspaviljoen Het Huis.

Het team van Robbrecht en Daem architecten ontwierp voor het Middelheimmuseum een halfopen tentoonstellingspaviljoen, Het Huis.

Thomas Schütte (1954), één van de belangrijkste Duitse levende kunstenaars, exposeert als eerste in Het Huis. Zijn fragiele werken in terracotta en glas komen in de beschermende omgeving van het paviljoen perfect tot hun recht.

Zowel gastcurator Paul Robbrecht als het Middelheimmuseum hebben een lange geschiedenis met de Duitse kunstenaar. Schütte’s architecturale modellen uit de jaren ’80, zoals Bunker für Künstler, zetten Robbrecht ertoe aan architect te worden. Zijn werk werd meermaals in het museum tentoongesteld en sommige creaties  – waaronder Tauzend Zungen (1993) – maken ondertussen deel uit van de vaste collectie. Maar nooit eerder was er de gelegenheid om de kunstenaar een platform voor een solotentoonstelling te bieden. Tot nu.

Thomas Schütte verwierf faam met een uitgebreid oeuvre dat bestaat uit installaties, sculpturen, maquettes, modellen, tekeningen en aquarellen. De opstelling is te zien tot 13 januari 2013.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief