Spechten in het museumpark

Wandeling

In het vroege voorjaar bakenen spechten hun territorium af met hun typisch tromgeroffel. Tijdens de spechtenwandeling laten de gidsen van Natuurpunt Hobokense Polder je kennis maken met deze roffelende bosbewoners.
zaterdag 23 maart 2019 van 10:00 tot 12:00
Individuele bezoekers

De grote bonte specht en de groene specht komen voor in het Middelheimmuseum. De korte KIET-KIET-roep verraadt de aanwezigheid van de grote bonte specht. En wie een lachende roep hoort, weet dat een groene specht in de buurt is en kijkt best om zich heen naar een vogel met een sterk golvende vlucht.

De wandeling wordt begeleid door de natuurgidsen van ARDEA. Deze vogelwerkgroep van Natuurpunt Hobokense Polder doet onderzoek naar spechten in het park van het Middelheimmuseum en het naburige Nachtegalenpark en Park Den Brandt. Je gaat op stap met professionele vogelspotters.

 

Weetjes over spechten

In het volksgeloof wordt aangenomen dat een roepende specht regen voorspelt. In de korte KIET-KIET-roep van de grote bonte specht meent men dan ook giet! giet! te horen.

De groene specht heeft een erg lange tong die tot 10 cm buiten de snavelpunt kan worden uitgestoken. De vogel gebruikt haar tong net als een miereneter om larven en cocons van mieren uit hun nest op te likken.

 

Praktisch

  • 23 maart 2019 van 10 tot 12 uur
  • Afspraak aan het kasteel (onthaal/shop)
  • Maximum 50 deelnemers (25 per gids)

Foto: François Van Bauwel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief