Openluchtfilms in het museum

Augustus = filmmaand

Film

Vier valavonden op rij geniet je van zwoele cinema in open lucht. Met groot scherm, stoelen en een bar. CC De Kern programmeert in augustus vier films in het museum. Ontdek hier het programma.
dinsdag 07 augustus 2018 - 21:30
Individuele bezoekers

Info en tickets

  • Prijs: € 3
  • Bestel je ticket bij CC De Kern of koop je ticket 's avonds aan de filmkassa in het museum.
  • Locatie: Middelheimmuseum, plein voor het kunstwerk Atelier van Lieshout. Ingang ter hoogte van Middelheimlaan 59-61.

Bij slecht weer gaan de films door in het atelier. Meenemen: warme kledij voor het geval de avonden harder afkoelen dan verwacht.

In samenwerking met CC De Kern.

 

Centaur

7 augustus 2018 om 21.30 uur - bestel tickets

Aktan Arym Kubat - 2017 – KYR/DUI/FR/NL – 89 min. – drama – met o.a. Aktan Arym Kubat & Bolot Tentimyshov

De vijftigjarige Centaur is een rustige en bescheiden man. Hij heeft een zoontje dat nog nooit een woord gesproken heeft en zijn vrouw is de jonge, doofstomme Maripa. Ze leiden een eenvoudig leven in een dorpje in Kirgizië. Hoewel Centaur erg gerespecteerd wordt door zijn buren, was hij ooit een paardendief. Hij gelooft dat de Kirgiezen afstammen van de mythische centauren, wezens die half mens, half paard zijn, maar dat ze hun vrijheid kwijt raakten, gestraft door de goden omdat ze hun nomadentradities opgaven. Op een dag wordt een duur renpaard van de halfbroer van Centaur, de rijke Karabay, gestolen. Hij schakelt een oud-rivaal van Centaur in om het paard terug te vinden.

 

Final Portrait

14 augustus 2018 om 21.15 uur - bestel tickets

Stanley Tucci - 2018 – VS – 90 min. – biografisch drama – met o.a. Geoffrey Rush & Armie Hammer

Stap in de wereld van Alberto Giacometti. We volgen de kunstenaar gedurende twee weken. Een groot deel van zijn tijd brengt hij door in zijn atelier. We leren zijn humor kennen, zijn gewoontes, zijn werkschema, favoriete tijdverdrijf en zijn spitsvondige manier van communiceren. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend James schilderen. Zijn belofte dat het maar een paar uurtjes duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uurtjes worden al snel dagen. Of het portret ooit af raakt, is de vraag.

Exclusief

Om 20.30 uur is er een gegidst bezoek aan Femme de Venise llvan Giacometti uit de vaste collectie.

 

Waiting for giraffes

21 augustus 2018 om 21 uur - bestel tickets

Marco De Stefanis – 2017 – NL/BE – 84 min. – docu

Een Palestijnse dierenarts probeert in de zoo waar hij werkt de giraffen te vervangen die zijn omgekomen. Maar hoe kan de enige dierentuin in bezet gebied meer plaats creëren voor zijn dieren, als zelfs de mensen wonen in een gesloten omgeving?

Kunnen de giraffen een eerste stap vormen in het overwinnen van een conflict tussen mensen? Een geheel andere inkijk op het Israelisch-Palestijns conflict.

 

Retour en Bourgogne

28 augustus 2018 om 20.45 uur - bestel tickets

Cédric Klapisch – 2017 – FR – 113 min. – komedie – met o.a. Ana Girardot & Pio Marmai

Jean verliet tien jaar geleden zijn familie en geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Wanneer hij verneemt dat zijn vader op sterven ligt, keert hij terug en wordt hij verenigd met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie. Net voor het moment van de wijnoogst overlijdt hun vader. Een jaar lang, op het ritme van de veranderende seizoenen, groeien de drie jongvolwassenen naar elkaar toe en versterkt hun band. Net als de wijnen die ze verbouwen, ontwikkelen ze zich en worden ze zelf rijper.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief