New Narratives

#congoville

Rondleiding

Bekijk de tentoonstelling Congoville vanuit een ander perspectief. Enkele inspirerende persoonlijkheden vertellen over hoe zij de expo persoonlijk ervaren. Het levert nieuwe, boeiende inzichten op.
zaterdag 26 juni 2021 van 14:00 tot 16:00
Individuele bezoekers Volzet

Bekijk je de tentoonstelling door de ogen van iemand anders, kan dit verfrissende, nieuwe inzichten opleveren. Daarom vraagt het Middelheimmuseum aan enkele inspirerende personen om Congoville te verkennen, op hun eigen manier. Ze hebben elk een persoonlijke link met de thema’s van de tentoonstelling.

Elk vertelt over de kunstwerken vanuit zijn of haar persoonlijke achtergrond. Hun persoonlijke verhalen maken de tentoonstelling nog boeiender. Laat je verrassen door hun interpretaties en associaties.

Omwille van de coronamaatregelen gaan de rondleidingen door in beperkte groep. Ze worden wel volledig opgenomen, zodat je ze achteraf online kan bekijken en beluisteren.

 

Programma

Lisette Ma Neza

Zaterdag 29 mei 2021 van 14 tot 16 uur
Taal: Nederlands

De Nederlandse Brusselaar Lisette Ma Neza is spoken word artist. Ze wordt soms vergeleken met de Amerikaanse jonge dichteres Amanda Gorman, die de show stal tijdens de inhuldiging van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. Ze kent inderdaad de kracht van woorden, en weet ook hoe die in te zetten. In 2017 won ze als eerste Nederlandstalige vrouw het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam.

 

Billy Kalonji

Zaterdag 30 mei 2021 van 14 tot 16 uur
Taal: Nederlands en Frans

Billy Kalonji is een expert in culturele diversiteit, jeugd en verenigingsleven. Hij kwam in de jaren 1980 uit Congo RDC naar België en studeerde en werkte in de drie gewesten. Billy Kalonji is coördinator van Job@Ubuntu, een onderzoeks- en adviesbureau over leden van de (Sub-Saharaanse) Afrikaanse diaspora en afro-descendenten.

Billy Kalonji

 

Moussa Don Pandzou en Lieven Miguel Kandolo

Zaterdag 26 juni 2021 van 14 tot 16 uur
Taal: Nederlands

Begin dit jaar schreven onderzoekers Moussa Don Pandzou en Lieven Miguel Kandolo het boek ‘Yaya na Leki’, uitgegeven bij EPO. Ze onderzoeken daarin hoe het voelt om als zwarte Belg met roots in de kolonies op te groeien in België. En getuigen ook over de gezamenlijke en tegelijkertijd ook eenzame strijd voor gelijkwaardigheid.

Lieven miguel en Don Pandzou

 

Praktisch

Het aantal plaatsen is beperkt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief