Het oog van de meester maakt het paard vet

8 t/m 29 september 2012

Tentoonstelling

De expo 'Het oog van de meester maakt het paard vet' is een ontmoeting van drie actieve beeldende kunstenaars en een groep creatieve mensen met autisme.

Kunstenaars Floris Vanhoof, Gerard Herman en Sine Van Menxel werk(t)en gedurende verschillende maanden met de deelnemers van (W)onderweg (mensen met autisme) om samen tot een kunstproject te komen.

Ze nodigen elkaar uit in hun eigen verbeeldingswereld met als doel een artistieke presentatie te geven in drie bestaande kunstwerken van het Middelheimmuseum.

Het paard uit de titel kan gezien worden als het resultaat van deze ontmoeting, een soort van gouden kalf dat onder het oog van enkele artistieke meesters wordt vetgemest en dat met fierheid getoond mag worden aan een groot publiek.

 

Gerard Herman

Beeldend kunstenaar, muzikant, performer en tekenaar
www.gerardherman.be

Gerard nodigde de deelnemers uit om lijntekeningen te combineren met taal, deze soms absurdistische vondsten werden omgezet in kleeffolie en op de ramen van het John Körmeling paviljoen geplakt.

Locatie

Paviljoen John Körmeling

 

Sine Van Menxel

Beeldend kunstenaar en fotografe.
www.sinevanmenxel.be

Sine nodigde de deelnemers uit om te experimenteren met fotografie in de donkere kamer, op een soort van 'analoge photoshop' manier werden er fotografische collages gemaakt en getekend met fotografie.

Locatie

Orbino, Luc Deleu

 

Floris Vanhoof

Geluidskunstenaar en filmmaker zonder camera.
www.endlesswebsite.tk

Filmmaker en muzikant Floris Vanhoof onderzoekt de wetten van de eindeloosheid en de wonderlijke wereld van klinkende voltages. Floris gaf aan de deelnemers een inleiding in analoge beeld en geluids-bewerking op transparante, zwarte en bestaande film en audio-stroken. Het resultaat is een  sculpturale installatie met een spel van audiovisuele loops en lussen.

Locatie

Franchise Unit, Atelier Van Lieshout

 

Opening

8 september om 14 uur

 

(W)onderweg is een vereniging voor normaal begaafde 16+ers met een autismespectrumstoornis. www.wonderweg.be

Curator: Cakehouse. Cakehouse is een kunstenaarsinitiatief opgericht door Lieven Segers en Michèle Matyn. Het initiatief heeft als doelstelling het organiseren van tentoonstellingen, het produceren en uitgeven van kunstenaarsedities, en het organiseren van samenwerkingen tussen verschillende kunstenaars. www.cakehouse.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief