Gratis slow art rondleiding

Voor individuele bezoekers

Rondleiding

Achteraan in het collectiepaviljoen staat 'Résidence Terrestre' van Michel François in focus. Hier is het de bedoeling om samen met het publiek te ontdekken hoe kunstwerken steeds meer en andere betekenissen verzamelen en soms ook fysiek evolueren.
zondag 10 november 2019 van 14:00 tot 15:00
Individuele bezoekers

Résidence Terrestre wordt voor het eerst in 22 jaar weer aan het Middelheimpubliek getoond: na een korte presentatie in het Braempaviljoen bij de aankoop in 1997 verdween het in het depot.

Het presenteren van Résidence Terrestre gaat veel verder dan het uitpakken. Het is her-installeren, conserveren én actualiseren, waarbij zowel museummedewerkers, restauratoren, de kunstenaar als bezoekers een rol spelen. Je kan de kunstenaar zelf aan het werk zien en aan het woord horen in een speciaal voor deze presentatie gedraaide film in de kleine projectieruimte.

Met slow art rondleidingen willen we het plezier van het kijken naar kunst verhogen. Midden in onze drukke samenleving zijn musea plaatsen waar je kan ‘vertragen’, ontspannen en een nieuwe adem kan vinden. De ideale plek dus om zonder haast en met volle aandacht naar een kunstwerk te kijken.

 

Praktisch

  • Gratis
  • Maximum 15 personen

Reserveren is nodig

Stuur een mail naar middelheimmuseum@antwerpen.be, bel 03 288 33 60 of reserveer je plek aan de balie in het kasteel.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief