Familierondleiding voor jonge kunstenaars

Voor gezinnen

Rondleiding

Grote kunst inspireert niet alleen grote mensen. Het Middelheimmuseum is er ook voor jonge kunstenaars. Een museumbezoek met het hele gezin is daarom eens zo boeiend. Oude en jonge inzichten door elkaar.

Laat  je verrassen door de de creatieve verwondering van je (klein)kinderen. Beleef met hen het museum op zijn best. Een kindvriendelijke museumgids helpt je de collectie en tentoonstelling spelenderwijs te ontdekken.

Bereid je alvast voor op een actieve wandeling vol knotsgekke opdrachten. Hoe zou je, zonder omkijken, een bestaand kunstwerk tekenen, enkel beschreven door je kinderen? En waarom zou je kind eens geen waterstifttekening uitproberen op de behaarde onderarm van opa?

De familiewandeling is een artistiek avontuur voor het hele gezin. Voor jonge kunstenaars en gevestigde waarden, en alles daartussenin. Of je 5 bent of 95, de gids heeft opdrachten klaar voor elke leeftijd. Durf jij de uitdagingen aan?

 

Praktisch

  • Gratis, maar reserveren is verplicht
  • Samenkomen aan het kasteel, waar je ticket gescand wordt.

Wanneer er een tentoonstelling loopt, neemt een museumgids je mee op een rondleiding langs de tentoongestelde werken voor een actief, speels gesprek.

Reserveer hier je plek

Maatregelen

  • Er zijn maximaal 15 deelnemers per activiteit toegelaten per gids.
  • Reserveren is verplicht.
  • De wandeling gaat uitsluitend buiten door.
  • Het dragen van een mondmasker wordt aanbevolen indien het druk is. Dat geldt niet voor kinderen jonger dan 12 jaar en mensen die om medische redenen geen mondmasker kunnen dragen.
  • Momenteel is interactief materiaal niet beschikbaar. 

Klik hier voor de algemeen geldende coronamaatregelen in het Middelheimmuseum

Meld je aan voor onze nieuwsbrief