De boog van de overwinning

Voor kinderen van het 5de tot 6de leerjaar

Kinderatelier

Safu ya Ushindi ofwel de boog van de overwinning. Wat was jouw laatste grote overwinning? Misschien was dat wel een heldendaad? Aan welk belangrijk moment in jouw leven denk jij wel eens terug?
woensdag 18 augustus 2021 van 10:00 tot 16:00
Individuele bezoekers, Kinderen

In de imaginaire stad ‘Congoville’, ontdek je hoe vijftien hedendaagse kunstenaars belangrijke gebeurtenissen vertalen in kunst. Maar wanneer is een gebeurtenis eigenlijk belangrijk? En voor wie? Welke onderliggende boodschappen kan je in het kunstpark ontdekken? Want wordt alles eigenlijk wel verteld?

Laat je inspireren door verhalen, vormen, lijnen, kleuren, patronen, technieken en materialen: alles kan! Eén ding is zeker: op het einde van de dag heb je een uniek bouwwerk met klei, gips of de meest originele recyclagematerialen gemaakt. Jij kiest zelf het materiaal. Wij zijn alvast benieuwd naar jouw “Arc de Triomphe”. Jij ook?

Voor kinderen van het 5de tot 6de leerjaar (10-12 jaar)

• Prijs: 20 euro
  • Gids: Minske van Wijk
  • Zorg dat je kind zeker de geschikte leeftijd heeft voor het atelier!
  • Aangekochte tickets worden enkel terugbetaald als het museum de activiteit moet annuleren (bijvoorbeeld door sluiting bij stormweer).
  • De inschrijving is definitief van zodra het inschrijvingsgeld betaald is.

Schrijf je hier in

Maatregelen voor een veilige omgeving

• Maximum 12 deelnemers per atelier.
  • Voor kinderen jonger dan 12 jaar is er geen veiligheidsafstand vereist. De begeleider/museumgids draagt te allen tijde een mondmasker of gezichtsscherm.
  • Alle activiteiten gaan buiten door. Enkel bij slecht weer wordt er voor de creatieve verwerking van een paar uur binnen gewerkt, in een optimaal verluchte ruimte.
  • Spoelbakken met water en zeep en papieren droogdoekjes aanwezig.
  • Alle gebruikte materialen worden na afloop gereinigd.
  • We hanteren een streng hygiëneplan voor het sanitair en voorzien richtlijnen voor het gebruik ervan.

Breng zeker mee

• Een lunchpakket en voldoende drinken.
  • Draag werkkledij, regenkledij en aangepast schoeisel, we werken vooral buiten.

Afspraak en contact

• Verzamelen om 10 uur – afhalen om 16 uur