Crossing

12 maart t/m 23 april 2011

Tentoonstelling

Een expo over de toekomst van kunst in de publieke ruimte. Met werken en schetsen van bestaande beelden in een installatie van kunstenaar Hans Wuyts.

Van Middelheimmuseum naar de Stad en omgekeerd

Het Middelheimmuseum belicht met de expo 'Crossing' haar eigenheid binnen de werking van Contemporary Art Heritage Flanders (CAHF), het samenwerkingsverband tussen MU.Zee, SMAK, M HKA en Middelheimmuseum. Aanleiding voor de tentoonstelling is de verschijning van publicaties over de collecties van de vier Vlaamse instituten voor hedendaagse kunst.

De centrale vraag binnen dit project situeert zich in het onderzoek naar de verhouding tussen de collectie van het openluchtmuseum en de kunstwerken in de publieke ruimte van Antwerpen. Tot welke resultaten leidt deze wisselwerking in de praktijk? En welke mogelijkheden openen zich naar de toekomst toe?

De publicatie over het Middelheimmuseum zal naast een theoretische reflectie van Jeroen Boomgaard, lector aan de Gerrit Rietveld Academie, ook voorstellen omvatten van kunstenaars over beelden die het Middelheimmuseum zouden kunnen verlaten om naar de stad te verhuizen en omgekeerd. Een denkoefening die het toelaat om sculpturen van een nieuwe betekenis te voorzien.

De tentoonstelling daarentegen tracht de beweging effectief uit te voeren: ze zal binnen een installatie van de kunstenaar Hans Wuyts de vraagstelling vorm geven met documenten over en werken van Cel Crabeels, Luc Deleu, Jan Dries, Dan Graham, Yoshitomo Nara en Luc Tuymans.

 

Praktisch

  • Locatie: LLS 387 Ruimte voor actuele kunst (Lange Leemstraat 387, 2018 Antwerpen).
  • Donderdag tot zaterdag, van 14 tot 18 uur. Ook te bezichtigen op afspraak (http://users.telenet.be/lls387lls384@telenet.be of 0497 48 17 27)
  • Toegang gratis
  • Opening en boekpresentatie op 12 maart om 18 uur in LLS 387. Met: Mihnea Mircan (directeur Extra City) in gesprek met Jeroen Boomgaard (lector aan de Gerrit Rietveld Academie en auteur van de publicatie 'Crossing')

Een tentoonstelling met documenten over en werken van Cel Crabeels, Luc Deleu, Jan Dries, Dan Graham, Yoshitomo Nara en Luc Tuymans in een installatie van Hans Wuyts. En een publicatie met een tekst van Jeroen Boomgaard en kunstenaarsbijdragen van Guillaume Bijl, Wim Catrysse, Jos de Gruyter & Harald Thys, Christoph Fink, Kati Heck, Ludo Mich, Ria Pacquée, Koen Theys, Mitja Tušek, Els Vanden Meersch, Anne-Mie Van Kerckhoven, Gert Verhoeven, Kris Vleeschouwer, Leon Vranken en Hans Wuyts.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief