Bouw je eigen droomstad

Kinderatelier

dinsdag 03 augustus 2021 van 10:00 tot 16:00
Individuele bezoekers, Kinderen

Hoe ziet jouw eigen droomstad eruit? In deze workshop gaan we die niet alleen fantaseren en ontwerpen maar ook écht bouwen! We knutselen enkele gebouwen in het klein die samen een ideale (mini-)stad vormen. Wat mag zeker niet ontbreken? De school, het ziekenhuis, de zoo? En ook een voetbalstadion misschien, een zwembad en een speeltuin? Waarom zijn net deze gebouwen volgens jou onmisbaar?

Droom hardop: alles kan en alles mag! Met karton en gerecycleerde materialen bouwen we jouw ideale droomstad. Met als kers op de taart een eigen officiële vlag: hét symbool van jouw stad. Wat zetten we op de vlag en wat juist niet? Ook hier maken we belangrijke keuzes. Laat je fantasie de vrije loop en bouw mee aan de toekomst!

Verschillende kunstwerken van ‘Congoville’ tonen dat de uitbuiting van Afrika ook vandaag nog bestaat. De kunstenaars suggereren dit elk op hun eigen manier. Zo maakte Maurice Mbikaye een sculptuur van oude, afgedankte computeronderdelen, een wereldbol en kapotte lenzen. Ibrahim Mahama liet fiere vlaggen wapperen, gemaakt van versleten jute zakken. En Bodys Isek Kingelez bouwde zijn kleurrijke droomstad in utopische maquettes: een plaats voor hoop, optimisme en creativiteit.

Voor kinderen van het 1se tot 4de leerjaar

• Prijs: 20 euro
  • Gids: Charis Louise Way Way
  • Zorg dat je kind zeker de geschikte leeftijd heeft voor het atelier!
  • Aangekochte tickets worden enkel terugbetaald als het museum de activiteit moet annuleren (bijvoorbeeld door sluiting bij stormweer).
  • De inschrijving is definitief van zodra het inschrijvingsgeld betaald is.

Schrijf je hier in

Maatregelen voor een veilige omgeving

• Maximum 12 deelnemers per atelier.
  • Voor kinderen jonger dan 12 jaar is er geen veiligheidsafstand vereist. De begeleider/museumgids draagt te allen tijde een mondmasker of gezichtsscherm.
  • Alle activiteiten gaan buiten door. Enkel bij slecht weer wordt er voor de creatieve verwerking van een paar uur binnen gewerkt, in een optimaal verluchte ruimte.
  • Spoelbakken met water en zeep en papieren droogdoekjes aanwezig.
  • Alle gebruikte materialen worden na afloop gereinigd.
  • We hanteren een streng hygiëneplan voor het sanitair en voorzien richtlijnen voor het gebruik ervan.

Breng zeker mee

• Een lunchpakket en voldoende drinken.
  • Draag werkkledij, regenkledij en aangepast schoeisel, we werken vooral buiten.

Afspraak en contact

• Verzamelen om 10 uur – afhalen om 16 uur