Wat is er te zien?

Naast de in het museumpark opgestelde werken die samen een overzicht bieden van meer dan honderd jaar beeldhouwkunst, vinden er met grote regelmaat bijzondere solo- en groepstentoonstellingen plaats en worden beelden uit de collectie opgevoerd in thematische exposities. Naast de beeldencollectie is ook het park een sterk staaltje landschapskunst.
Nu te zien: nog t/m 18 maart 2018
Recall Sculpture
Een tentoonstelling van kleinsculpturen uit de jaren 1950 tot 1970 in het Braempaviljoen. De werken komen uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Ze werden aangekocht uit de Biënnales die het Middelheimmuseum organiseerde sinds zijn ontstaan.
Vaste collectie

De collectie van het Middelheimmuseum is goed voor zowat 400 kunstwerken, het resultaat van meer dan een halve eeuw verzamelen en opbouwen. De werken situeren zich van ca. 1900 tot vandaag en brengen een mooi internationaal overzicht van de moderne en hedendaagse kunst.

Binnen de uitgebreide collectie mogen we van een aantal beslist zeggen dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis.
De collectie breidt nog steeds uit. Werken krijgen een plaats in de collectie door aankoop, schenking of in bruikleen.
De wisselende weersomstandigheden, pollutie en helaas soms ook vandalisme laten hun sporen na op onze beelden, gebouwen en het park.
Tijdelijke tentoonstellingen

Meermaals per jaar stellen hedendaagse kunstenaars op uitnodiging van het Middelheimmuseum tentoon in het park. Onze curatoren nodigen kunstenaars uit de nationale en internationale scène uit voor solo-of groepstentoonstellingen, van zowel bestaand werk als nieuwe speciaal voor het Middelheim gemaakte werken.

Hier vind je de lopende tentoonstellingen.
Hier vind je de tentoonstellingen die verwacht worden.
Hier vind je de tentoonstellingen die voorbij zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief