MIDDELHEIMMUSEUM > Expo > POM' PO PON PO PON PON POM PON

Gezinnen, Volwassenen (18+)
24.10.15 - 27.03.16

Van 10 tot 17 uur

POM' PO PON PO PON PON POM PON is een groepstentoonstelling in open lucht, samengesteld door kunstenaar Lieven Segers en directeur Sara Weyns.

Het vertrekt van de impact van twee werken uit 1961: de sculptuur Socle du Monde van Piero Manzoni en het manifest I Am For…  van Claes Oldenburg.

De tentoonstelling mobiliseert werken uit de collectie van het Middelheimmuseum, van kunstenaars zoals Isa Genzken en Franz West, én nodigt hedendaagse kunstenaars zoals Guillaume Bijl en Vaast Colson uit tot tijdelijke interventies, waarvan sommigen speciaal voor deze tentoonstelling worden gecreëerd. POM' PO PON PO PON PON POM PON is (het geluid van) een parade, een mars, een processie, een zoekactie. Het is een ritmische ode aan de onbegrensde vrijheid die de kunsten zich kunnen aanmeten door gewoon rond te kijken en het alledaagse te nemen als inspiratie.

Grote namen uit de recente kunstgeschiedenis en topstukken uit de collectie staan er schouder aan schouder met nieuwe werken van hedendaagse kunstenaars en met collectiestukken die doorgaans minder in het oog springen. POM' PO PON PO PON PON POM PON toont zo de voor- én achterkant van de collectie en van de kunstpraktijk, en zorgt op een tegelijkertijd zakelijke en speelse manier voor een unieke vorm en inhoud, die een nieuwe lezing van de beelden mogelijk maakt.

Stuk voor stuk gaat het om werken die een dwarse visie op zowel kunst als leven voorstaan: het zijn de vertalingen van onze wereld met beelden die door kunstenaars worden teruggesmeten, in een gemuteerde of poëtische vorm. De werken vinden hun oorsprong in verschillende tijdsgewrichten en hebben een zeer eclectische vormtaal. Toch is er ook een gemeenschappelijk kenmerk: het gaat telkens om een artistieke ontwrichting van een verwachtingspatroon, iets dat vaak gepaard gaat met een tegendraads en anarchistisch gevoel voor humor.

Deelnemende kunstenaars

Hortiflora

Openingsuren

• Oktober t/m maart: van 10 tot 17 uur
  • Gesloten op maandag en 1 januari

Rondleidingen voor volwassenen

• € 75 voor twee uur + € 5 eenmalige boekingskost
  • 15 personen per gids, aansluitend creatief atelier van 2 uur mogelijk

Interactieve rondleidingen voor kinderen en jongeren in groeps- en schoolverband

• € 85 voor twee uur + € 5 eenmalige boekingskost
  • 12 kinderen / 15 jongeren per gids, aansluitend creatief atelier van 2 uur mogelijk

Reserveringen
Rondleidingen: Visit Antwerpen, tel. 03 232 01 03
tickets@visitantwerpen.be

Extra

• Introfilm: in de hal van het kasteel
  • Bezoekersgids: gratis

Het werk van Jean Bernard Koeman werd gerealiseerd met de steun van

Mondriaan Fonds       Toneelhuis

• 24.10.2015 - 27.03.2016
    Beginuur Einduur Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    10:00 17:00   x x x x x x

Tarief

LE BRUIT DES CHOSES

24.10.15 - 27.03.16

Een halve eeuw Middelheim Promotors geschetst in 50 objecten.

Activiteiten deze maand

Wandeling GRATIS museumwandeling
10.07.2016
Rondleiding Rondleiding voor mensen met dementie
17.07.2016
Wandeling GRATIS museumwandeling
21.07.2016
Tentoonstelling PETER ROGIERS, CLUSTER
21.05.2016 - 18.09.2016
Tentoonstelling ROUNDABOUT
21.05.2016 - 02.10.2016
Wandeling Natuur en kunst
Doorlopend

Hoe geraak ik in het museum?

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties?

Bron: website MIDDELHEIMMUSEUM